1766 İstanbul Depremi

22 Mayıs 1766 yılındaki Kurban Bayramının üçüncü günü, gün doğuşundan yarım saat sonra Perşembe sabahı, Marmara Denizinin doğusunda meydana gelmiştir. Yaklaşık 2 dakika süren ana depremden 4 dakika sonra daha küçük ölçekli bir deprem daha meydana gelmiştir. Birçok artçı depremler oluşmuş fakat 5 Ağustos 1776 tarihinde meydana gelen depremin ilki kadar belki de daha büyük bir deprem olduğu tarihi belgelerde belirtilmiştir.

İzmit – Tekirdağ hattı boyunca uzanan geniş bir bölgede büyük hasarlar oluşmuş ve tsunami gözlemlenmiş. Ölü sayısının toplam 4.000-5.000 civarında olduğu rapor edilmiştir.

Surların, özellikle Yedikule ve Eğrikapı arasında önemli ölçüde yıkıldığı, Edirnekapı’nın hasar gördüğü ve Bahçekapısı ve Odunkapısı’nın çöktüğü belirtilmiş.

Fatih Sultan Mehmet Camisi ve Külliyesi’nde büyük ölçüde hasarlar gözlenmiş. Sultan Ahmet Camisinin minaresi yıkılmış, ancak Ayasofya ve diğer camiler (Selimiye, Süleymaniye, Şehzade, Valide ve Nuru Osmaniye ve Laleli) hafif hasar ile bu depremden etkilenmişler.

Topkapı Sarayı ağır hasar görmüş.

Bu depremde ayrıca birçok han yıkılmış, Hırkacılar, Şekerciler, Baltacılar, Çuhacılar ve Kalpakçılar hanları ağır hasar görmüş. Kapalıçarşı, Örücüler çarşısı ve Mercan Ağa’daki yıkımlar, Yerebatan sarnıcı ve askeri birliklerde hasar rapor edilmiştir.

İstanbul’un doğusundaki yıkımlar daha çok İzmit Körfezinde yoğunlaşmıştır. Bölgede ki birçok kasaba ve köyde ağır hasarlar gözlenmiştir.

Marmara Denizi’nin güneyinde Karamürsel’in batısında birçok köyde de (Hersek) ağır hasarlar gözlendiği bilinmektedir.

Galata, Boğaziçi ve Mudanya kıyı şeridinde deniz seviyesinde yükselmeler gözlenmiş ve Marmara Denizi’ndeki küçük adacıkların yarı-yarıya suların altında kaldığı rapor edilmiştir.

Depremden yaklaşık iki ay kadar sonra inşaat malzemeleri, bina ustaları Midilli’den Kayseri’ye kadar uzanan geniş bir bölgeden getirilerek yapım ve onarım çalışmaları başlatılmıştır. Birçok kamu (idare) binası yıkılarak yeniden yapılmış ve Fatih Sultan Mehmet camisi ancak 5 Mayıs 1771’de kullanıma açılabilmiştir.

Scroll to Top